Planning Permission for Extension and Remodelling, Farnham, Surrey

Posted on September 7, 2016

show all
private
commercial 

 

We are delighted to have had a flurry of planning applications granted over the summer. 

The property we feature here is a detached 1970s house located on the outskirts of Farnham, Surrey. Previous extensions made to the property are unsightly and created a disjointed floor layout as well as complex roof lines. Our clients approached ArchitectureLIVE with a brief to fully modernise their newly bought family home, in order to enhance its appearance and create a new, rational, 5 bedroomed layout. 

The majority of ArchitectureLIVE's proposal involves a radical restructuring of the interior with a new central atrium space and feature staircase in order to deliver a well lit focal point for this deep plan building. It also includes a small front extension housing a new glazed entrance hall and cloakroom to transform the appearance and approach of the house alike. 

Another crucial element for this major transformation will be the new glazing. Existing window and door positions throughout will be altered generously to leave behind the tired 1970s look and introduce a new arts and crafts reference in the form of Crittall glazing. The newly unified appearance will also improve the thermal performance of the property. With new hard landscaping to provide easy access from the house to the steeply sloped garden and pool level, the transformation will be complete.

 

 

FacebookLogo.jpg   LinkedIn_Logo30px.jpg   twitter-bird-white-on-grey-30px.jpg    PinterestBadge_Grey.jpg  houzz_logo 2016.jpg Homify 2016.jpg