Fully Glazed Dual Aspect Entrance Open plan living area showing the kitchen & dining room ArchitectureLIVE’s artist impression showing side extension Open Plan Living Area with Timber Flooring Throughout Master Bedroom with Ensuite Bathroom Open Plan Kitchen featuring a bespoke kitchen island Cantilevered first floor extension New patio doors in the living room look out to the garden Nursery room with feature window in renovated 1960s property Master bedroom Suite within New Extension Family bathroom features an oval bath by ArchitectureLIVE Renovated 1960s house in Haslemere, Surrey by ArchitectureLIVE Existing 1960s home in Haslemere, Surrey - ArchitectureLive Renovated 1960s home in Haslemere, with artificial slate cladding and white render facade. Dual Aspect Entrance viewed from the back garden at a renovated 1960s property in Haslemere, Surrey Contemporary Home Restoration and Extension for 1960s house in Haslemere, Surrey by ArchitectureLive Approach and entrance to a 1960s home in Haslemere, Surrey - ArchitectureLive Living Room with Built-in Storage in Renovated & Extended 1960s Property in Haslemere, Surrey Artist Impression of new Entrance, Extension and Carport Interior Design for 1960s Reconfiguration & Extension in Haslemere, Surrey

"We chose ArchitectureLIVE because of their enthusiasm, collective experience and out-and-out creativity. They were highly engaged with our project and always able to find creative solutions within budget."

- Steve & Tish, Haslemere, Surrey

 

1960s House

Remodelling & Extension, Haslemere, Surrey

 

The brief, to completely refurbish the property, create an open-plan kitchen & dining room and a new master bedroom suite. The new design should also have a new architectural identity.

Whilst the property benefits from a beautiful south westerly aspect, the existing internal layout turned its back on the garden, with rigidly defined interior spaces. The existing approach and entrance to the house were also dominated by car parking with an existing car-port providing out-dated facilities.

Our design relocated the centre of the home to maximise the garden aspect and views. The existing carport was converted into a new, dual-aspect entrance hall and multifunctional space which benefits from full height glazing and permits partial views onto a new courtyard garden. All necessary services and utilities were grouped in a central service pod. This allowed for the entire ground floor layout to be opened up into a series of fluid spaces, reorientated towards the garden and benefiting from direct access onto a large terrace.

The new extension has been positioned to redefine the approach to the property. It houses the open plan kitchen and dining area and the new master bedroom suite with a cantilevering Juliette balcony and near-double height glazing for optimal views. The new-build elements are slate clad, delivering a monolithic building volume in contrast with the new insulated render finish for the existing house.

 
architect                  ArchitectureLIVE
engineer                  Dixon Hurst Kemp
contractor               Eight Building
 
 
 

show all
new build  
extensions  
education