Existing front view of 19th Century property in Haslemere, Surrey Existing rear view of 19th C Property with Lean-to to be replaced ArchitectureLIVE-Architect-Elevation-Drawing-Extension-Haslemere.jpg Floor Plan for Glazed Kitchen/Dining Room Extension in Haslemere, Surrey ArchitectureLIVE-completed-rear-garden-glazed-extension-Haslemere-Surrey.jpg ArchitectureLIVE-detail-roof-light-LED-lighting-2.jpg ArchitectureLIVE-full-height-glazed-extension-Haslemere-Surrey.jpg ArchitectureLIVE-reflections-in-glazed-corner-slider-detail-Haslemere-Surrey.jpg ArchitectureLIVE-open-plan-kitchen-diner-full-height-glazing-Haslemere-Surrey.jpg ArchitectureLIVE-open-plan-kitchen-diner-snug-full-height-glazing-Haslemere-Surrey.jpg ArchitectureLIVE-open-plan-kitchen-diner-Haslemere-Surrey.jpg ArchitectureLIVE-rear-glazed-extension-with-corner-slider-Haslemere-Surrey.jpg ArchitectureLIVE-glazed-corner-slider-detail--Haslemere-Surrey.jpg ArchitectureLIVE-open-plan-kitchen-diner-snug-Haslemere-Surrey.jpg

Period Property

Remodelling & Extension, Haslemere, Surrey

 

The brief, to relocate the living room to the garden side and reconfigure the small, dark interior spaces to create a new open-plan kitchen & dining room connected to the garden. 

This 19th century property is located on the outskirts of Haslemere, Surrey, in the Green Belt and an Area of Outstanding Natural Beauty. Our clients had fallen in love with its historic appearance and tranquil setting. Nevertheless, the interior layout - typical for the age of the property - did not match their style of living. This was a particular concern at the rear of the property which is north facing and surrounded by mature tress.

Our design comprises of extensive internal reconfigurations and the complete modernisation of the ground floor. A new single storey rear extension provides the necessary additional space for the new dining area with a long roof-light providing natural daylight into the depth of the building. Slimline, polyester powder coated windows and doors and a frameless corner slider provide the new access and views to the garden. All new elements have been designed to respect the existing and parts of the historic fabric, which had been damaged in the past, have also been restored.

 
architect                   ArchitectureLIVE
engineer                   Archibald Shaw
contractor                Norse Build
 
 
 

show all
new build  
extensions  
education